piątek, stycznia 13, 2017

Wegański mus czekoladowy #2


Najlepszy mus czekoladowy, jaki jadłam. W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na wegańskie musy czekoladowy, jednak ta najbardziej przemawia do moich kubków smakowych.:) Dodatek mleka kokosowego sprawia, że ma on konsystencję bardziej aksamitną, kremową, twardszą – po prostu przepyszną!;) Polecam wypróbować również >>wersję z bananem<<.  



Składniki (1 duża porcja lub 2 średnie):
   - 1 dojrzałe awokado
   - 2 łyżeczki kakao
   - 15g ksylitolu (3 płaskie łyżeczki) – lub innej substancji słodzącej
   - 2 łyżki mleka kokosowego

Awokado, kakao, ksylitol dokładnie blendujemy na kremowy mus. Z puszki mleka kokosowego (stojącej w lodówce min. 3 dni) wyciągamy z wierzchu twardą część mleka. Przekładamy do miseczki, ubijamy na gęstą bitą śmietankę. Delikatnie mieszamy łyżką z musem z awokado. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Smacznego!



6 komentarzy:

  1. Agnieszka Kubacka15 stycznia 2017 09:37

    Mmmm wygląda jak przepyszny krem czekoladowy do ciasta jaki robi moja babcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. www.lovhealthylife.pl15 stycznia 2017 09:44

    Yummy chętnie wypróbuje , zapowiada sie obłędnie pysznie :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę w końcu wypróbować mleczko kokosowe :) Jeszcze nigdy go nie kupiłam, a kusi coraz bardziej!
    A mus wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda super :) I bardzo zdrowe. Idealne zastępstwo wszystkich sklepowych kremów czekoladopodobnych!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Greenlandia , Blogger