Najlepszy mus czekoladowy, jaki jadłam. W internecie
można znaleźć mnóstwo przepisów na wegańskie musy czekoladowy, jednak ta
najbardziej przemawia do moich kubków smakowych.:) Dodatek mleka kokosowego
sprawia, że ma on konsystencję bardziej aksamitną, kremową, twardszą – po
prostu przepyszną!;) Polecam wypróbować również >>wersję z bananem<<.
Składniki (1 duża porcja lub 2 średnie):
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki kakao
- 15g ksylitolu (3 płaskie łyżeczki) – lub innej substancji
słodzącej
- 2 łyżki mleka kokosowego
Awokado, kakao, ksylitol dokładnie blendujemy na kremowy mus. Z puszki
mleka kokosowego (stojącej w lodówce min. 3 dni) wyciągamy z wierzchu twardą
część mleka. Przekładamy do miseczki, ubijamy na gęstą bitą śmietankę.
Delikatnie mieszamy łyżką z musem z awokado. Wstawiamy do lodówki na 1-2
godziny. Smacznego!
Mmmm wygląda jak przepyszny krem czekoladowy do ciasta jaki robi moja babcia :)
OdpowiedzUsuńYummy chętnie wypróbuje , zapowiada sie obłędnie pysznie :)))
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu wypróbować mleczko kokosowe :) Jeszcze nigdy go nie kupiłam, a kusi coraz bardziej!
OdpowiedzUsuńA mus wygląda smakowicie!
Wygląda super :) I bardzo zdrowe. Idealne zastępstwo wszystkich sklepowych kremów czekoladopodobnych!
OdpowiedzUsuńMniam mniam pewnie pychotka :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń