środa, lutego 07, 2018

Wegańskie pieguski z masłem orzechowym


Inspiracja przepisem z bloga jagodowesmaki.blogspot.com
Nieziemsko pachnące masłem orzechowym, owsiane ciasteczka z czekoladą. Musicie koniecznie spróbować. :) 


Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 
- 70 g erytrytolu 
- 2 łyżki masła orzechowego (100% orzechów) 
- 1/4 szklanki napoju roślinnego/mleka (wersja niewegańska)
- 1/4 szklanki oleju 
- 100g gorzkiej czekolady

Wymieszać wszystkie składniki, na koniec dodać posiekaną czekoladę. Piec w temp. 170 st. ok 18-25 min aż ciasteczka się zarumienią. :) 

3 komentarze:

  1. Jaki świetny przepis! Idealny dla osób, które chcą zrezygnować z niezdrowych słodyczy. Zapisuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszą być przepyszne! a do tego pięknie się prezentują:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Greenlandia , Blogger